Vår miljö

Lydiagården är en rofylld plats – avskilt belägen mitt i en vacker bokskog – med möjlighet till lugn och tid för egna funderingar. Huset är byggt 1936 med stora gemensamma rum och som är avsedda enbart för er som vistas där för rehabilitering. Vår intention är att huset ska kännas som ditt hem under internatveckan med en atmosfär som är tillåtande, bejakande och trygg.

När du kommer på söndagen får du ett privat rum med egen nyckel. Det finns 18 boenderum varav 12 är kombirum. Om anhörig följer med delar ni rum. Rummen är inredda med naturmaterial och en varm färgsättning som bidrar till att skapa rätt atmosfär för välbehövlig vila, lugn och ro. På samtliga rum finns egen dusch och toalett, samt sänglinne och handdukar.

Matsalen är ljus och välplanerad med många fönster ut mot naturen och med öppen brasa. Vår föreläsningssal är väl utrustad och vi har även ett större rum avsett för sinnesövningar som mediyoga, medicinsk qigong, meditationer, avslappningsövningar etc.

I vårt kreativitetsrum erbjuds du möjlighet att skapa och uttrycka dig själv med händerna. Det anrika biblioteket fungerar som samlingsplats mellan andra aktiviteter och för filmkvällar.

Vi har även ett enklare gym för dig som vill träna upp din fysiska styrka.

De vackra omgivningarna erbjuder flera markerade promenadstigar av olika längd, smådammar, bänkar att sitta på samt en grillplats. Runt huset finns en handikappanpassad promenadslinga. Vi har aktiviteter utomhus året runt – naturen har en läkande kraft under alla årstider.