Psykosocial cancerrehabilitering

En vecka bara för dig

Varmt välkommen till oss på Lydiagården. Vår cancerrehabilitering syftar till att förebygga och minska dom fysiska, psykiska, sociala och existentiella följderna av en tumörsjukdom och dess behandling.

Här ger vi dig möjlighet att, under fem dagars internat, fullt ut fokusera på dig själv.

Tillsammans med legitimerad personal får du tid till att reflektera över din situation och få hjälp med att finna nya vägar framåt.

”Den veckan är en milstolpe i mitt liv, det finns en tid före Lydiagården och en ny tid efter Lydiagården. Jag bär med mig så många fantastiska saker, tankar och sinnesupplevelser från min vecka.

Det betyder väldigt mycket för mig och där genom massor för min omgivning. Jag har så mycket bättre förståelse för mig själv mina tankar och mitt agerande efter Lydiavistelsen.”

Deltagarerfarenhet

”Tiden här har varit energigivande och reflekterande. Jag upplever att det finns mycket tanke och erfarenhet bakom programmet, vilket gör att man känner sig trygg och öppen.

Dagarna går som ringar i en kedja. De häktar i varandra och fördjupar, förankrar kunskapen.

Fin balans mellan fysisk och mental aktivitet med en mycket kompetent och positiv personal. Tack för tiden hos er.”

Deltagarerfarenhet

”Denna vecka har jag fått lätta på trycket inom mig, och det har även släppt spänningarna i kroppen. All kunskap och förståelse som gör att jag kan gå vidare med mig själv. En stark inre resa som jag var rädd för att göra.” 

Deltagarerfarenhet

Inriktning

Allmäna rehabiliteringsveckor:De riktar sig till personer som genomgått botande cancerbehandling som har behov av stöd och hjälp att återvända till ett aktivt vardagsliv.

Bröstcancerveckor: För kvinnor som genomgått botande behandling för bröstcancer men som har behov av stöd och hjälp att återvända till ett aktivt vardagsliv. Speciella föreläsningar om bröstcancer och aktiviteter erbjuds.

Familjevecka: För hela familjer, där en av föräldrarna har en icke botbar cancersjukdom. Rehabiliteringsprogram för föräldrarna som vid allmän rehabiliteringsvecka med tillägg av samtal med barnpsykolog samt gemensamma familjeaktiviteter. Speciellt utformat program för barnen under ledning av barnpedagoger och barnpsykolog.

Kvarvarande sjukdoms vecka: Riktar sig till personer som lever med en kronisk cancersjukdom och har behov av rehabilitering och återhämtning.

”Kunskap som gett ökad förståelse för mig själv. Medvetet kunnat fokusera på mig själv. Proffsigt och varmt bemötande, omhändertagande. Prova på olika tekniker som jag kan välja att ”ta med hem”. Lugn och ro atmosfären. Träffa andra med liknande erfarenheter.”

Deltagarerfarenhet

”Att få träffa andra människor i samma situation som jag. Jag har fått prova på Mindfulness, Mediyoga och Frigörande dans, vilket var nytt för mig. Naturen är helt underbar här. Har känt ett lugn i kroppen hela denna vecka.”

Deltagarerfarenhet

”Maten var lagad med kärlek. Personalen i köket positiva och med goda leenden.”

Deltagarerfarenhet

”Alla som höll i föreläsningarna hade personlig utstrålning, mycket kunskap. Det kändes som Ni kommer till Ert arbete inte för att tjäna pengar utan för att ni älskar det ni gör. Stort tack för det.”

Deltagarerfarenhet

Ansökan

Remiss till Lydiagården kan skrivas av legitimerad sjukvårdspersonal. Du betalar då endast patientavgift.

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

Kontaktinformation

Veckoplaneringen

Remiss till Lydiagården (Fyll i och skriv ut)

Finansiering

Är du nyfiken? Läs Andreas Björklunds patientberättelse om hans vecka på Lyidagården.